HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar het modellen-overzicht

 


Rolls-Royce Phantom Armoured
2007 - 2012Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
- In april 2007 lanceerde Rolls-Royce Motor Cars een nieuwe bepantserde versie van de Phantom, speciaal bedoeld voor klanten die de hoogste mate van bescherming verlangen.
- De Phantom heeft een beschreming volgens VR7 maatstaven, internationaal de hoogst mogelijk vorm van bescherming. Toch is de auto zowel aan de buitenzijde als binnenzijde vrijwel niet van de standaard versie te onderscheiden.
- De Phantom Armoured kan worden besteld bij elke Rolls-Royce dealer en kan naar elk gewenste specificatie op maat worden uitgevoerd.

Algemene kenmerken
- De auto beschikt over high-tech samengestelde vezeltechnologie en speciaal staal in het koetswerk. Het glaswerk is opgebouwd uit lagen van verdikt glas. Aan de binnenzijde is een polycarbonaat laag aangebracht.
- Het aluminium spaceframe chassis en het onderstel zijn versterkt om het extra gewicht en de modificaties aan te kunnen.

Productie en chassisnummers

- Zoals alle Rolls-Royce modellen begint de Phantom Armoured zijn bestaan in Goodwood, waarna de speciale veiligheidsvoorzieningen buiten de fabriek worden aangebracht door en bij een goedgekeurde koetsbouwer.
- Het aantal bepantserde Phantoms is niet beperkt.
De Rolls-Royce Phantom Armoured uit 2007, persfoto's. TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer