HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Rolls-Royce vanaf 2003, de Phantom modellen

 

Phantom
Phantom Series II
Phantom VIII

Phantom Extended wheelbase
Phantom Series II EWB
Phantom VIII EWB

(2003/9-12)
(2013-17)
(2018-)

Phantom Drophead coupé
Phantom Series II DHC
-

Phantom coupé
Phantom Series II coupé
-

Klik hier om terug te gaan naar de Rolls-Royce Goodwood modellen

 


Rolls-Royce Phantom Drophead coupé
2007 - 2012Maten, gewichten, prestaties

Lengte
breedte
hoogte

561 cm
199 cm
158 cm

Wielbasis

332 cm

Draaicirkel

13,1 m

Kofferruimte

315 liter

Gewicht

2620 kg

Acceleratie 0 - 100 km/u

5,9 seconden

Topsnelheid

149 mijl/uur, 240 km/uur

Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
In 2004 onthulde Rolls-Royce de 100EX, een experimentele cabriolet bedoeld om het 100-jarig bestaan te vieren van het merk Rolls-Royce. In de herfst van 2005 kondigde Rolls-Royce aan dat een productieversie van het model beschikbaar zou komen in 2007. De Phantom Drophead Coupé werd gelanceerd op de Detroit Motor Show in januari 2007.

Oorspronkelijke kenmerken
- A unique power reserve gauge on the dashboard which communicates the 'adequacy' of available power.
- A panel housing the analogue clock can swivel to reveal a monitor for vehicle settings, satellite navigation, on-board television and telephone system. These functions can be accessed by a controller, discreetly stowed in the centre console when not required.
Oorspronkelijke kenmerken
- De motor is de 6749 cc V12 zonder turbo's van de Phantom. Deze is gekoppeld aan een 'shift-by-wire' zesversnellingsautomaat van ZF. Het maximum koppel is 720 Nm bij 3500 tpm en het maximum vermogen is 453 bhp (338 kW) bij 5350 tpm.
- De Phantom Drophead Coupé heeft een motorkap en A-stijl van geborsteld staal. Het geborstelde staal is machinaal vervaardigd om overal een uniforme nerf te verkrijgen, en is daarna hand-gepoetst.
- De auto heeft een teak houten dek over de neergeklapte kap.
- De Drophead Coupé heeft portieren die aan de voorzijde openen. De deuren kunnen worden gesloten door op een knop te drukken die is gepositioneerd op het dashboard in het kleine zijruitje.
- Bagage kan worden ondergebracht in een picknick kofferruimte, een gesplitst achtercompartiment dat in twee delen kan worden geopend. De onderste ruimte verschaft in geopende toestand voor twee volwassenen een platform om op te zitten. De kofferruimte blijft ongemoeid ongeacht of de kap dicht is of geopend.
- De kap bestaat uit vijf lagen materiaal. Dit staat er borg voor dat het in de cabine altijd stil blijft, ook op hogere snelheden. Afgewerkt in cashmere. Op te bergen in een relatief kleine ruimte.
- De Drophead Coupé heeft een nieuwe grille. Deze is afgewerkt in staal met gepolijste spijlen en een geborstelde omlijsting. Optioneel kunnen ook de motorkap en A-stijl worden voorzien van een geborsteld stalen afwerking. De grille is opgehangen (hinged at) aan de bovenzijde om bij lichte aanrijdingen zo gunstig mogelijk weg te buigen.
- De Spirit of Ecstasy is nieuw vormgegeven. Ze is niet alleen leverbaar in roestvrij staal, maar ook in zilver of goud.
- In de neus is smalle LED verlichting aangebracht boven de grotere, ronde koplampen. De voorbumper is in het ontwerp geïntegreerd. Onder de nummerplaat is een camera aangebracht. Daarmee kan op het splitscreen videoscherm hulp worden geboden bij inparkeren of bij het oprijden van een weg met weinig zicht opzij.
- Een volledig nieuwe kleurenpalet is ontwikkeld met negen lakkleuren: Metropolitan Blue, Admiral Blue, Jubilee Silver, Diamond Black, Duck Egg Blue, Semaphore Yellow, English White, Woodland Green and Ensign Red. De kleuren van de kap zijn: Silver, Black, Beige, Navy Blue, Deep Red and Deep Green.
- De zittingen zijn glad afgewerkt. De voorstoelen zijn smaller dan die van de Phantom. De veilgheidsgordels zijn in de voorstoelen geïntegreerd. Verdere bescherming wordt geboden door actieve hoofdsteunen en airbags in de rugleuningen van de stoelen.
- Er is een speciaal geluidssysteem ontworpen voor de Drophead Coupé met negen geluidskanalen en 15 speakers.
- De hele raamomlijsting met de driehoekige A-stijlen is ontworpen als integraal onderdeel van het roll-over beveiligingssysteem. De bescherming aan de achterzijde wordt geboden door rolbeugels achter de achterste hoofdsteunen die bij een ongeval in een fractie van een seconde in stelling worden gebracht.
- Een PAX run-flat bandensysteem. De capaciteit om met lekke banden te rijden is minstens 100 mijl (160 km) bij een snelheid van 80 km/uur en volle belading. Er is geen reservewiel aanwezig. Banden achterzijde: Michelin PAX 265 x 790 R540 A 111W (de maatvoering is metrisch: 540 mm is ongeveer 21 inch). Optioneel 21-inch wielen met Goodyear run-flat EMT banden op negen-spaaks velgen. Banden voorzijde: Goodyear EMT 255/50 R21 106W, velgmaat voorzijde 8 in x 21 in; banden achterzijde: Goodyear EMT 285/45 R21 109W, velgmaat achterzijde 9.5 in x 21 in.
- De Spirit of Ecstasy kan met een druk op de knop worden opgeborgen in de grille.
- De RR-emblemen op de wielnaven blijven te allen tijde rechtop staan.
- Een elektronisch geregelde versnellingshendel, gemonteerd op de stuurkolom.
- Knoppen voor de telefoon, audio en navigatie bediening op het stuurwiel. Op het stuur zit ook een knop voor de inschakeling van de lage gearing.
- Een unieke meter op het dashboard die het nog beschikbare motorvermogen aangeeft.
- Een in houtfineer uitgevoerd paneel met analoge klok kan worden weggeklapt, waarna een monitor zichtbaar wordt waarop voertuiginstellingen, satellietnavigatie, een televisie en een telefoonsysteem kunnen worden bediend. Deze functies zijn in te stellen via een draaiknop die uit het zicht kan worden opgeborgen in de middenarmsteun.

Productie en chassisnummers

- De Phantom Drophead Coupé werd onthuld in januari 2007, maar alle auto's uit 2007 hebben een chassisnummer uit modeljaar 2008.
- De Phantom heeft een eigen nummerserie. De afgeleide modellen zoals de Drophead Coupé hebben aparte nummerseries.


Details van de Phantom Drophead coupé, modeljaar 2007.

Rolls-Royce Phantom Drophead coupé, modeljaar 2007, persfoto's. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer