HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar het modellen-overzicht

 


Rolls-Royce Phantom
Spirit of Ecstasy Centenary, 2011Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
In 2011 vierde Rolls-Royce Motor Cars het honderdjarig bestaan van de Spirit of Ecstasy met een exclusieve collectie van maatwerk Phantom modellen. Onder de naam Spirit of Ecstasy Centenary Collection werden honderd Phantoms gebouwd met een serie accessoires die op de legendarische Flying lady waren gebaseerd, aangevuld met een reeks aan exclusieve lakkleuren, houtfineers en lederopties.

Algemene kenmerken
- Elke Spirit of Ecstasy was gegoten in zilver en stond op een met zwart-goud bedekte voet met de insciptie "Spirit of Ecstasy Centenary – 2011", een tekst die ook op het afdekplaatje terugkomt als de Flying lady is neergelaten. Het otnwerp is afgewerkt met een set van zes waarborgstempels waarvan er twee speciaal voor Rolls-Royce zijn ontwikkeld.
- De collectie is voorzien van een nieuw ontwikkelde badge op de kofferklep en de grille. Deze heeft een zwart-chromen ondergrond en wit emaillen belettering.
- Over de flank is een dubbele bies getrokken waarin een handgeschilderd Spirit of Ecstasy tekening is gemaakt waarvan de details zijn overgenomen van een originele lijntekening van Charles Sykes, de ontwerper van de mascotte.
- De klep van het handschoenenkastje vermeldt een origineel citaat van Sykes, ingewerkt in de leren voering: "A graceful little goddess, the Spirit of Ecstasy, who has selected road travel as her supreme delight and alighted on the prow of a Rolls-Royce motor car to revel in the freshness of the air and the musical sound of her fluttering draperies." – Charles Sykes, 1911.
- Een analoge klok in het dashboard waarvan de buitenrand is gemaakt van Britannia zilver waarin de zes unieke waarborgstempels zijn verwerkt. De wijzerplaat is voorzien van een binnenring van zilver met de centenary inscriptie.
- De andere wijzerplaten zijn afgestemd op die van de klok en zijn satijn gesponnen metalen wijzerplaten met in het midden gepolijste RR monogrammen en gepolijste kransen met zwarte cijfers.
- In de middenconsole is een massieve Britannia zilveren herdenkingsplaat opgenomen met de inscriptie "Spirit of Ecstasy - One of One Hundred".
- Er zijn vier exclusieve lakkleuren aangeboden: (1) Rhapsody Black, een zwart metallic lak met een gouden glinstering, (2) Maiden Blue, een diep blauwe metallic lak met een zilveren glinstering, (3) Ethereal White Pearl, met een speciale kraalogen afwerking, (4) Wildflower, een rijke mix van rood en bruin met een fijne glinstering.
- Een selectie van leer in contrastkleuren. Handgemaakte strips van Britannia zilver zijn ingelegd in het fineer.
- Eigenaren hebben bij hun auto een bureau ornament ontvangen, een gepolijste stalen Spirit of Ecstasy bevestigd op een voet in piano zwart. Deze zijn verstrekt met een certificaat van echtheid, getekend door de CEO van Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös.

Productie en chassisnummers

De Phantom Spirit of Ecstasy Centenary was een gelimiteerde serie van 100 auto's voor klanten over de hele wereld.
De Spirit of Ecstasy en Eleanor Thornton (foto's boven).
De Phantom Spirit of Ecstasy Centenary uit 2011 (foto's onder en links).
 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer