HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar het modellen-overzicht

 


Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase
Year of the Dragon, 2012Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
- In China is 2012 het jaar van de draak. Volgens de Chinese dierenriem wordt dat om de 12 jaar herhaald. Om het jaar van de draak te vieren heeft Rolls-Royce een exclusieve Year of the Dragon collectie samengesteld. Volgens de oosterse filosofie is de draak de bezorger van rijkdom en autoriteit, wat past bij CEO's en celebrities die zeer waarschijnlijk in dit soort voertuigen is geļnteresseerd.
- De draak die door Rolls-Royce is gebruikt lijkt sterk op de gele draak die is gevonden op de Nine Dragon Screen in China's Verboden stad in Beijing. Het Nine Dragon Screen in de Verboden stad is gemaakt van geglazuurde tegels en is de grootste van de drie nog bestaande taferelen in China.

Algemene kenmerken
- Een belangrijk feature is de handgeschilderde dubbele bies op de flanken met daarin een goudkleurige draak verwerkt. De draak kijkt in de rijrichting.
- De draak komt ook voor op alle hoofdsteunen, met de hand geborduurd, waarbij gebruik is gemaakt van vier draadkleuren: Tan, Golden Sand, Black en White. De kleuren zijn afgestemd op de leerkleuren en piping.
- Een draak is ook met de hand ingelegd in het houten passagierspaneel. Ook de Phantom naam is met goud ingelegd.
- Twee handgestikte kussens voor de achterpassagiers met het RR-logo met de hand erop geborduurd en met piping.
- De vier dorpels zijn voorzien van verlichte dorpelplaten met de tekst 'Year of the Dragon 2012' verlicht met LED verlichting.
- Een keuze van ofwel modern ofwel traditioneel inlegwerk, met de laser gesneden en daarna met de hand in het fineer aangebracht.

Productie en chassisnummers

Geen gegevens over aantallen bekend.


Details van de Phantom EWB Year of the Dragon.


Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase Year of the Dragon uit 2012, persfoto's. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer