HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar de Rolls-Royce Goodwood modellen

 


Rolls-Royce Phantom Coupé Series II Aviator Collection, 2013Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
De Phantom Coupé Aviator Collection werd geïnspireerd door Charles Stewart Rolls en de legendarische Supermarine S6B die de Schneider Trophy won en die werd voortgedreven door een motor van het Rolls-Royce R Type. Met deze speciale uitvoering is een auto gecreëerd die verwijst naar de experimenten in de vroege luchtvaart. Het was Charles Stewart Rolls die één van de pionieren was en de grenzen heeft verlegd van auto- en luchtvaart-technieken.

Algemene kenmerken
- De Phantom Coupé Aviator Collection heeft Aviator grijze lak en een matzwarte motorkap en matzwarte raam- en grilleomlijstingen.
- In het interieur verwijst de combinatie van hout en metaal naar het cockpit thema.
- In het dashboard zijn Thommen luchtvaartklokken verwerkt voor de power reserve, snelheidsmeter en brandstofmeter, met een oranje naald en een matzwarte wijzerplaat.
- Op de transmissietunnel is geanodiseerd aluminium verwerkt met plaatvouwen die verwijzen naar de oliekoeling beplating op de romp van het iconische S6B vliegtuig. Dit thema is ook verwerkt in de armsteunen.
- In het handschoenenkastje is een quote verwerkt van Charles Rolls na zijn eerste vlucht met de gebroeders Wright in 1908: "The power of flight is as a fresh gift from the Creator, the greatest treasure yet given to man."
- Verder heeft de auto leren vloermatten en Rolls-Royce bekerhouders.

Productie en chassisnummers

De Aviator collectie is gepresenteerd op de Pebble Beach autoshow van augustus 2012. Er zijn 35 exemplaren gebouwd, allemaal met specificaties van modeljaar 2013.


Details van de Aviator Collection.


Rolls-Royce Phantom Coupé Series II Aviator Collection.
 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer