HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar de Rolls-Royce Goodwood modellen

 


Rolls-Royce Phantom Series II convertible
Waterspeed Collection, 2014 - 2015Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
De Phantom Series II convertible Waterspeed Collection is een gelimiteerde editie van de Phantom Series II convertible ter ere van de wereldrecord-snelheid van 126,33 mph in de beroemde Bluebird K3-boot aangedreven door een Rolls-Royce R motor. Het record werd op 1 september 1937 gevestigd door Sir Malcolm Campbell aan het Lago Maggiore in ItaliŽ.

Algemene kenmerken
- De auto's zijn afgewerkt in Maggiore Blue met Windchill Grey interieur, Abachi houtinleg, geborsteld staal en met koetswerklijnen en laseretsen in de auto met 'Bluebird'-motief.
- De lakkleur is doorgetrokken naar de motor, het dashboard, het stuur en de gepolijste elfspaaks velgen.
- Een nieuwe interpretatie van de 'power reserve'-wijzerplaat: als de bestuurder flink gas geeft, beweegt de wijzer in de richting van een gele en blauwe zone, in navolging van Campbell's originele K3-boot die 'in het blauw gaat' bij maximale motortoerentallen.
- Een op maat gemaakte klok versierd met het oneindigheidssymbool van de Bluebird, en wijzerplaten uit een stuk aluminium.
- Een paneel met reliŽf in het dashboardkastje, dat de records uitdrukt die Campbell heeft behaald aan het Lago Maggiore en Coniston Water.

Productie en chassisnummers

- De Phantom Series II convertible Waterspeed Collection werd op dinsdag 13 mei 2014 voor het eerst getoond voor een geselecteerd publiek op de plaats van de oorspronkelijke Bluebird Motor Company - nu het Bluebird Restaurant - aan de King's Road in Londen.
- De auto werd onthuld voor het grote publiek op de openingsdag van het Concorso d'Eleganza in Villa d'Este aan de oevers van het Comomeer op 23 mei 2014.
- Er is een beperkte oplage van 35 auto's gebouwd.
- De Waterspeed-presentatieauto was SCA682D02EUX74637 van modeljaar 2014. 10 auto's werden gebouwd volgens de specificaties van modeljaar 2014, 25 auto's volgens de specificaties van modeljaar 2015. De eerste auto verliet de fabriek op 10 februari 2014, de laatste op 11 november 2014.


Details van de Phantom Series II convertible Waterspeed.


Rolls-Royce Phantom Series II convertible Waterspeed Collection, persfoto's.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer