HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar de Rolls-Royce Goodwood modellen

 


Rolls-Royce Phantom Coupé Series II
Zenith collection, 2017Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
- Op 23 februari 2016 kondigde Rolls-Royce Motor Cars aan dat het 50 maatwerkcreaties ('bespoke') zou bouwen van de Phantom Drophead Coupé- en Phantom Coupé-modellen, genaamd de Phantom Zenith Collection. De Zenith collection werd gebouwd om het einde van de productie van de Phantom Series II modellen in 2016 te vieren. De Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé zullen niet worden vervangen.
Deze modellen dragen de naam 'Zenith' omdat ze de laatste in hun lijn zijn, met enkele zeer zeldzame kenmerken.
- Op 16 augustus 2016 werden de Zenith-modellen verrijkt met een optionele op maat gemaakte picknickmand (picnic hamper). De Phantom Zenith Collection picnic hamper werd getoond op het Pebble Beach Concours d'Elegance, Californië, van 17-21 augustus 2016.

Algemene kenmerken
De speciale accessoires zijn onder meer:
- Een achterklep-hostingruimte met een koelbox, een verlichte glazen plank, een champagnehouder en twee leren stoelen
- Met laser geëtste armleuningen die de originele lanceringslocaties van 100EX in Villa D'Este en 101EX in Genève weergeven
- Op maat gemaakte wijzerplaten
- Een speciale behandeling van de Spirit of Ecstasy
- Een keur aan gedenkwaardige kleurencombinaties uit de geschiedenis van Rolls-Royce
- Banden met een witte bies
- De starlight hemelbekleding als standaard, met een concentratie van sterren boven de bestuurder (alleen Coupé)
Elke Phantom Zenith wordt geleverd met een stuk van de Phantom-assemblagelijn in Goodwood. Een stuk rail van de lopende band dat speciaal is voorbereid om in de auto te passen, of om te worden getoond in een presentatiedoos genaamd de Z Box, naar keuze van de klant. Elk stuk is fijn lasergeëtst met de coördinaten van zijn locatie. Daarna afgewerkt met zwart email en geplaatst in een gepolijste aluminium staaf.
De drie kleurstellingen zijn geïnspireerd op drie iconische Rolls-Royces. Het contrastrijke navy blue en arctic white kleurenpalet van het interieur is geïnspireerd op de originele Phantom uit 1925, het ardent red met black schema doet denken aan de Rolls-Royce Phantom II uit 1929, en de black anthracite met seashell kleuren zijn gebaseerd op de Rolls-Royce Silver Ghost uit 1911, bekend als de 1701.

De picknickmanden zijn opeenvolgend genummerd. De mand is gemaakt van Amerikaans notenhout en natuurlijk nerfleer. Elke mand is afgewerkt in een keuze uit drie kleurencombinaties die passen bij het interieur van de auto's zelf. Binnen in de mand komt een unieke plaquette overeen met het identificatienummer (VIN) dat aan de auto is gegeven - 'een van slechts 50' (one of 50). Picknicktafels in pianozwart in de mand kunnen worden uitgeklapt op scharnieren van gefreesd aluminium. Net als de bekleding van de armleuningen in de auto verwijzen de scharnieren naar de geschiedenis van deze auto's, gegraveerd met de locaties van het wereldwijde debuut van de experimentele versies van elke auto. De lederen en houten planken aan de binnenkant van de mand bevatten lood-met-kristallen wijnglazen, handgemaakt roestvrijstalen bestek, servetten geborduurd met het Rolls-Royce-monogram in arctisch wit en een handgemaakte snijplank van Amerikaans notenhout. De Zenith Collection Picnic Hamper bestaat uit uniek servies, met zwart geverfd en platina details rond de randen.

Productie en chassisnummers

- Aan het eind van de productie zijn er 17 exemplaren van de Phantom Series II Coupé Zenith-collectie gebouwd (en 33 convertibles). Ze zijn allemaal gebouwd in 2016, maar hebben een VIN van modeljaar 2017.
- De auto op deze pagina is SCA683C03HUX76179 en is gebouwd met specificaties voor de Arabische Golfregio. Hij is afgewerkt in Madeira rood, met ardent red en black leer.


Details van de picknick'mand'.

Details van het dashboard.
De Rolls-Royce Phantom Coupé Series II Zenith collection, 2017.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer