HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Klik hier om terug te gaan naar de Rolls-Royce Goodwood modellen

 


Rolls-Royce Wraith
Luminary Collection, 2018Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
De Wraith Luminary Collection is "geÔnspireerd door en gemaakt voor degenen die leiden waar anderen volgen." The Oxford English Dictionary definieert Luminary als: 1) een persoon die anderen inspireert of beÔnvloedt, vooral iemand die prominent aanwezig is in een bepaalde sfeer, en 2) een natuurlijk lichtgevend lichaam, vooral de zon of de maan.

Algemene kenmerken
De zonnestralen van het gouden uur inspireerden de nieuw ontwikkelde lak 'Sunburst Grey'. Het bestaat uit vlak grijs dat door rijke kopertinten verlevendigt wanneer de zon erop schijnt. De auto is voorzien van handgeschilderde Sunburst Motif fine lines, handgeschilderde Wake Channel Lines op de motorkap en biezen op de wielcentra, elk in Saddlery Tan, verwijzend naar de kleur van het interieurleer.
Het Tudor eikenhout in het interieur, afkomstig uit de bossen van de Tsjechische Republiek, geselecteerd vanwege de diepte van kleur en de dichtheid van de nerfstructuur, is voor het eerst verlicht. Het licht van 176 LED's dringt door door een ingewikkeld geperforeerd ontwerp in het Tudor Oak-fineer, waardoor een patroon, dat doet denken aan het slepende licht van een vallende ster, met ťťn druk op de knop kan oplichten. Gekoppeld aan de bedieningselementen van de starlight hemelbekleding, omringt de cabine de inzittenden in een sfeervolle gloed van licht.
Verdere sfeer wordt gecreŽerd in de vorm van schitterende vallende sterren. De starlight headliner, een handgeweven configuratie van 1340 glasvezellampen die fungeren als een glinsterende nachtelijke hemel, neemt vallende sterren op in het sterrenbeeld. Het duurt bijna 20 uur om te configureren om acht vallende sterren willekeurig door het interieur te laten schieten, voornamelijk op de voorstoelen.
De cockpit van de Wraith Luminary is bekleed met Saddlery Tan leer, hoewel de achterbank contrasteert met antraciet leer, waardoor de prominente positie van de bestuurder wordt benadrukt. Contrasterende biezen en stiksels combineren de esthetiek voorin met die achterin. Als alternatief kan een groter contrast worden gekozen door achterin Seashell-gekleurd leer te specificeren. Daarbij komen beide kleuren terug in het tweekleurig stuur.
De toepassing van handgeweven roestvrijstalen stof, een innovatieve nieuwe techniek in luxe handwerk, is toegepast op de centrale transmissietunnel en de deurtassen. Deze technische vezel bevat strengen met een diameter van 0,08 mm - 0,19 mm en is geweven in een patroon dat precies in 45 graden is aangebracht. Het duurt drie dagen om te produceren in een 'clean room'-omgeving om de stof te bewerken en de middenconsole ermee te bedekken.
Op de dorpellijsten is 'WRAITH LUMINARY COLLECTION - ONE OF FIFTY-FIVE' gegraveerd in handgepolijst roestvrij stalen platen.

Productie en chassisnummers

Tekst


Details van de Wraith Luminary Collection.
Rolls-Royce Wraith Luminary Collection, 2018.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer