HOME      SPIRIT/SERAPH      MODELLEN      MODELJAREN      FOTO-GALERIJ      CHASSISNUMMERS      CONTACT

 

Bentley Continental GTC modellen

 

Continental GTC
Continental GTC Speed
Continental GTC V8

Continental GTC Series 51
Continental GTC 80-11 Edition
Continental Supersports convertible

Continental GTC Speed Series 51
Continental GTC Speed 80-11 Edition
Cont. Supersports 'Ice Speed Record'

Klik hier om terug te gaan naar de Bentley Crewe modellen

 


Bentley Continental Supersports
'Ice Speed Record' convertible, 2011Deze website gaat over de modellen die zijn gebaseerd op de Silver Spirit en Silver Seraph. De site gaat echter ook in op de modellen die gelijktijdig daaraan werden gevoerd, zoals het model op deze pagina. Het modellen-overzicht gaat niet verder dan kalenderjaar 2011 (inclusief het begin van modeljaar 2012).

Maten, gewichten, prestaties

Dezelfde specificaties als de Bentley Continental Supersports convertible met uitzondering van de acceleratie (niet 4,1 maar 4,0 seconden).

Kenmerken en bijzonderheden

Achtergronden van dit model
- Bentley Motors, Crewe: "Expressieve ISR Mulliner optie ge´ntroduceerd. Viering van Bentleys wereldrecord op ijs met de Supersports convertible gereden door rally kampioen, Juha Kankkunen." Kankkunen reed met de vierwiel aangedreven biofuel 6 liter 12-cilinder Continental Supersports convertible op de bevroren Baltische zee in het binnenland van Finland. Hij bereikte een snelheid van 205.48 mph (330.695 km/h) en verbrak daarmee zijn eigen eerdere snelheidsrecord van 199.83 mph (321.6 km/h) dat hij vestigde in 2007 in de Continental GT.
- De nieuwe Supersports Continental Convertible ISR maakte zijn debuut op de Bentley stand van de autoshow in GenŔve in 2011.
- Er zijn slechts 100 exemplaren van de ISR gebouwd.
- De Bentley Continental Supersports ISR convertible is een model dat naast de Bentley Continental Supersports convertible op de markt is gebracht. Het verving dus geen ander model.

Oorspronkelijke kenmerken
- De Twin Turbo 6-liter W12 motor (5998 cm3) met de ZF 6-versnelllingsautomaat met 'Quickshift' systeem. Vermogen: 640 bhp / 471 kW / 640 PS bij 6100 tpm. Koppel: 800 Nm bij 1700 tot 5600 tpm.
- FlexFuel technologie.
- Vierpersoons convertible.
- Vierwielaandrijving.
- Nieuwe luchttoevoerkanalen, intercoolersysteem en uitlaten.
- Drie opvallende lakkleuren: Beluga, Quartzite en Arctica White.
- Een donkergrijs metallic softtop met drie composiet lagen.
- Traditionele leren bekleding. Diamantvormige Alcantara op de portieren, achterpanelen en rugleuningen. 'Soft-grip' leer op het stuurwiel en de versnellingshendel.
- Het hoogglanzende carbon fiber op het dashboard, de middenconsole en dakpanelen hebben een rood zigzagpatrooon. Dit zet zich voort met Pillar Box Red piping op de stoelen en deuren en met Pillar Box Red stiknaden.
- De voorstoelen en vloermatten zijn voorzien van geborduurde 'Supersports' opschriften.
- Ook het kenmerkende Breitling klokje op het dashboard heeft rode accenten.
- Een optioneel ISR Mulliner ontwerppakket is zonder meerkosten beschikbaar. Het omvat dikke 'Supersports ISR' graphics die over de flanken naar beneden lopen. De 20 inch 10-spaaks Supersports velgen kunnen worden uitgevoerd in levendige rode verf met speciale afwerking. De donkere luchtinlaten op de motorkap hebben rode randen.
- Het zeer geavanceerde touchscreen infotainment systeem van de nieuwe Continental GT.
- Een 8-inch display voor weergave van radio-, navigatie-, telefoon- en computerfuncties.
- Carbon keramische remschijven met grote diameters (420 mm vˇˇr en 356 mm achter) en met remklauwen met acht zuigers aan de voorzijde.
- 20 inch, 10 spaaks Supersports velgen met een donkere afwerking en met de standaard Supersports Pirelli 275/35ZR20 ultra high performance banden.Foto's van de Bentley Supersports convertible waarmee rallykampioen Juha Kankkunen het snelheids wereldrecord op ijs verbrak (foto's hieronder).Bentley Continental Supersports 'Ice Speed Record' convertible,
modeljaar 2011, persfoto's (foto's boven en onder) TOP OF PAGE ↑ 


ę Marinus Rijkers.   Disclaimer